Az emberi felelőtlenség újabb áldozata..

Rozsnyó válságos állapotban!

Rozsnyó tegnap került gondozásunkba, gazdái kértek segítséget. Hívást kaptunk, hogy kutyájuk már 3 napja nem tudott megfialni, 2 nappal ezelőtt 2 halottat kihúztak belőle, de a többit nem tudja azóta sem megszülni. HÁROM NAPJA…. Nem gondolkozva azon, hogy teltház van és nem tudjuk hova tenni, azonnal elindultunk a kutyusért. Rozsnyó nagyon rossz állapotban volt, azonnali műtétre volt szüksége. Gazdái lemondtak róla, mi pedig azonnal el is indultunk vele állatorvosunkhoz, ahol sajnos nagyon hamar leállt a kis szíve és újra kellett éleszteni. Amint állapota stabilizálódott azonnal műtétre került sor. Méhét, petefészkeit eltávolították, még 3 halott kutyus volt benne 😞 Súlyos septikus állapotban volt és sajnos még mindig az életéért küzd és vele küzdünk mi is. Ma kikerült a menhelyre, még infúziót kapott, azonban állapota ismét romlásnak indult, így a Vezér Állategészségügyi Centrum www.allatdoki.hu-ba vittük, ahol a hétvégét töltheti felügyelet mellett. Nagyon sok kiegészítő vizsgálat készült, és további kezeléseket kap, hogy élhessen. Nagyon kérjük mindenkitől a drukkot a kisasszonynak, hogy meggyógyuljon!

Nem ismerjük még olyan rég, de személyszerint elmondhatom, hogy a mi szívünk minden ilyen esetbe belehal, ismerjük akár évek óta, vagy csak pár órája. Amikor az ártatlan, fájdalmakkal teli szemeivel a szemeinkbe néz és minden szenvedése mellett egy puszit nyom arcunkra… ezekben a pillanatokban nem számít mióta ismerjük. Ő már a mi kutyánk és mindent megteszünk érte, bármibe és bármennyibe is kerüljön (sajnos bőven 6 számjegyű lesz a számla vége…). Sírunk és aggódunk érte, és imádkozunk, hogy reggelre ne várjon minket sms a telefonon, mert az rossz hír éjjel mindig úgy kapjuk…
Rozsnyó egy újabb áldozat.
Áldozata annak, hogy sokan felelőtlenül fogadnak be kisállatot, sajnos a szeretet önmagában nem elég arra, hogy egy kisállat alapvető szükségletei ki legyenek elégítve és baj esetén ellátást kaphasson. Rozsnyó 3 napon keresztül szenvedett úgy, hogy babái már halottak voltak benne 😞 Csak reménykedni tudunk, hogy küzdelmünk sikeres lesz és megmutathatjuk még neki milyen a boldog családi élet….
De hány áldozata van annak is, hogy nagyon sokan még mindig nem értik miért fontos az ivartalanítás. Tervezve vagy tervezetlenül születnek babák százai-ezrei. Nagy részük az utcán, vagy szerencsésebb esetben menhelyeken végzi, néhányan gazdikhoz kerülnek, ki felelőshöz, ki kevésbé..
Hány és hány ilyen mamakutya szenved még üzletszerű vagy épp csak felelőtlen szaporítók kezei között és nem kerül soha állatvédők látóterébe.
És hány megszületett kicsi vár megmentőire dobozokban, zsákokban, erdők mélyén…
Reméljük Rozsnyó még időben került hozzánk és a kezelések eredményesek lesznek! Mindenki gondoljon rá, ez az éjszaka kritikus lesz a jövőjére nézve.

——————————————————————————
Együtt az Állatokért Állatvédő KHE
Paypal: debrecenikutyahaz@gmail.com
Számlaszámunk: 14100213 – 24460049 – 01000008
(IBAN: HU20 14100213 – 24460049 – 01000008, Swift: MAVOHUHB)
Adhat vonal: 13600 hívása, majd 84-es kód megadása, vagy SMS-ben a 13600-as számra elküldeni a 84-et. Egy hívás/SMS 500 Ft támogatás.
Adószám: 18567623-1-09

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: