Debrecen határában fogták el a nyíregyházi drogdílereket

Rács mögött a nyíregyházi drogdílerek.

A bűnbandát Debrecen határában, a 4-esen fogták el.

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt a  Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája április 8-án elrendelte O. R. és 2 társa letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2018. novemberétől elfogásuk napjáig heti rendszerességgel vásároltak különböző fajtájú kábítószert Budapesten, s kiporciózva értékesítették ismeretségi körükben. A gyanúsítottak családtagok, akik mindegyike részt vett a beszerzés és az értékesítés folyamatában is.

Április 5-én reggel az I. rendű gyanúsított és felesége, a II. rendű gyanúsított egy bérelt autóval Nyíregyházáról Budapestre utazott azért, hogy kábítószert vásároljanak. A beszerzést követően hazafelé tartva az M3-as autópálya debreceni kivezetőjén a jól látható rendőri intézkedés alól úgy vonták ki magukat, hogy nagy sebességgel, hirtelen Debrecen felé fordultak. A rendőrautó több kilométeren keresztül üldözte, majd a 4. számú főúton megállásra kényszerítette őket. Az autóból 79 db, összesen 30 g tömegű, kábítószer tartalmú tablettát foglaltak le.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére tekintettel megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb bűncselekményt követnének el, illetve szökést kísérelnének meg.

A végzés jogerős.

 

Forrás: https://szabolcsihir.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: