Debreceni Kölcsey Kórus a Vigadóban

Ady-emlékest a Pesti Vigadóban.

Budapest, 2019. január 24., csütörtök (MTI) – Emlékesttel tiszteleg a 100 évvel ezelőtt elhunyt Ady Endrére (1877-1919) a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) vasárnap a Pesti Vigadó dísztermében – közölte a köztestület az MTI-vel csütörtökön.

A kétrészes rendezvényen Ady Endre versei, 20. századi és kortárs zeneszerzők Ady-ihlette dalai és kórusművei, valamint az irodalmi élet jeles szerzőinek a költőóriást méltató írásaiból válogatott idézetek hangoznak el.

 A zenei műsor része lesz többek között Bartók Béla Öt dal Ady Endre verseire, Horusitzky Zoltán Őrizem a szemed, Bárdos Lajos Góg és Magóg fia, Deák-Bárdos György Az Úr érkezése, Szőnyi Erzsébet Új várak épültek és Kodály Zoltán Ádám, hol vagy? című műve is. Hallhatóak lesznek Tornai József, Király László, Kiss Benedek, Gál Sándor, Farkas Árpád, Serfőző Simon, Tamás Menyhért, Ágh István és Szilágyi István szövegei és versei.

Közreműködnek Újhelyi Kinga és Rátóti Zoltán színművészek; Sass Sylvia, Kertesi Ingrid, Meláth Andrea, Bándi János és Pataki Bence énekművészek; Nagy Márta és Cs. Nagy Ildikó zongoraművészek; valamint a Debreceni Kölcsey Kórus és az Erkel Ferenc Vegyeskar.

  A műsor irodalmi szerkesztője Mezey Katalin, az est zenei programját Nagy Márta zongoraművész állította össze – írja a közlemény.

 

 

Forrás: http://www.mti.hu

 

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: