Digitális, színes nyomtatóval készítette a bankjegyet egy pécsi férfi

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, így P. R. vádlottat pénzhamisítás miatt jogerősen 2 év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi egy pécsi üzletben vásárolt, a kiválasztott árukat egy 10 ezer forintos bankjeggyel akarta kifizetni.
A pénzt lerakta a pultra, az ott dolgozó eladó azonban észrevette, hogy a bankjegy hamis, ezért megpróbálta feltartani a férfit.

Arra hivatkozott, hogy a nagy címletű pénzt fel kell váltani, mindeközben azonban értesítette a főnökét, aki a boltba való érkezését követően kihívta a rendőröket. A kiérkező rendőröket meglátva a férfi kifutott az üzletből, és egy közeli házban bújt el.

A Magyar Nemzeti Bank szakértői véleménye szerint a vádlott által fizetőeszközül használni kívánt 10 ezer forintos bankjegy hamis, tinta-sugaras eljárással működő, digitális, színes nyomtató eszközön készített összeragasztott másolat, értéket nem képviselő hamisítvány.

A férfi tudta, hogy az eladónak átadott bankjegy hamis.

 

forrás: 24.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: