Drasztikusan egyre több az eltűnt gyerek Magyarországon

Tizenéves szerelmespárt keresnek napok óta rendőrök, rokonok, ismerősök országszerte. A 17 éves lány és a 16 éves fiú több száz kilométerre él egymástól, egy internetes játékoldalon ismerkedtek meg. Telefonjaik napok óta elérhetetlenek, a közösségi oldalakról törölték magukat.

A 16 éves Áront szerdán látta utoljára a családja Sátoraljaújhelyen. Reggel egyszerre indultak el iskolába, dolgozni. A 17 éves Dorottya pénteken kora reggel ment el otthonról, aznap délután jelentkezett utoljára, sms-ben.

A gyerekek két hónappal ezelőtt egy internetes játékoldalon ismerkedtek meg. A lány szülei tudtak a fiúról, a fiú azonban semmit sem mesélt a kapcsolatáról. Dóri eltűnése után az édesanyja vette fel a kapcsolatot Áron anyukájával.

A fiú édesanyja elmondta, ahogy Dóra édesanyjával beszéltek úgy állt össze a kép: mind a kettő magányos, zárkózott, lelkileg kissé sérült gyerek volt, akik összetalálkoztak egymással a neten, akik beszélgettek, és így alakult ki a vonzalom közöttük.

Mindkét család értetlenül áll a gyerekek eltűnése előtt, együtt próbálják keresni a magyarázatot. Az ATV stábja által megkérdezett szakértő szerint a szülők nagyon nehéz helyzetben vannak, egyet tehetnek, minden csatornán próbálják megüzenni nekik, hogy várják haza és nagyon szeretik őket.


Magyarországon évről évre egyre több gyerek tűnik el. Míg 2011-ben 10 ezer 400 esetet regisztráltak, tavaly már 20 ezret.

Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője közel egy évtizede próbál segíteni alapítványával az eltűnt gyerekeknek és családjaiknak. Azt mondja, a gyerekek többsége a 14-16 éves korosztályból tűnik el.

Nagyon fontos az, hogy minden eltűnést, ha csak egy percre, ha csak két percre is szól, jelentsük be a rendőrségre. Miért? Azért mert már annyira felgyorsult a világ, annyi minden történhet egy gyerekkel egy fiatalkorúval, hogy érdemes erről tájékoztatni a nyomozóhatóságot

– mondta a műsorvezető.

Az eltűnt gyerekek többsége egy héten belül előkerül. Azonban minden évben van 100-200, akiről semmit sem tudnak kideríteni.

Forrás: http://www.atv.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: