Életfogytigra ítélték a soproni hajléktalangyilkosság elkövetőjét

Életfogytig tartó fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság azt a férfit, aki másfél évvel ezelőtt brutálisan agyonvert egy hajléktalant Sopronban.

A vádirat szerint 2016 decemberében két férfi iszogatott együtt, amikor az elsőrendű vádlott rábeszélte a másodrendű vádlott ismerősét, hogy lopjanak meg egy külvárosban élő hajléktalant – írja a 24.hu.

A másodrendű vádlott örömmel bólintott rá a bűncselekményre, mivel úgy gondolta, nyolc gyermekének lesz karácsonyi ajándéka, ha elviszik a hajléktalannál lévő értékes ruhákat, cipőket. El is mentek a külvárosban található lakókocsihoz, ahova időközben a sértett is megérkezett.

Az 59 éves hajléktalan értetlenül állt a történtek előtt, kérdőre is vonta ismerősét, aki válaszul ököllel, könyökkel, szerszámnyéllel és egy raklappal is ütlegelni kezdte őt. A másodrendű vádlott dermedten állt és többször felszólította társát, fejezze be a bántalmazást, de azt válaszolta, hogy “fogd be, mert te is kapsz”.

Az áldozat sérülései olyan súlyosak voltak, hogy végül a helyszínen életét vesztette.

A Győri Törvényszék nyereségágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte az elsőrendű vádlottat. Feltételes szabadságra bocsátása legkorábban 25 év múlva vizsgálható.

 

forrás: blikk.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: