Éppen drogosokat fosztottak ki az álrendőrök Budapesten, amikor megérkeztek az igaziak

Álrendőrként, házkutatást színlelve akarta megszerezni a kábítószert egy banda Budapesten, az ügyészség most emelt vádat az összes bűnöző számára totális kudarccal végződő ügyben.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint négy férfi rendőrnek adta ki magát, majd házkutatást színleltek azért, hogy így szerezzék meg az I. kerületi lakásban és egy közeli mélygarázsban parkoló gépkocsiban tartott kábítószert.

A vádirat szerint az ügy egyik vádlottja megtudta, hogy egy ismerőse az I. kerületi bérelt lakásában, valamint a szintén ott található mélygarázsban parkoló autójában jelentős mennyiségű kábítószert, egész pontosan marihuánát tart.

A vádlott ezt tudatta három társával, akikkel megegyeztek abban, hogy a lakásban és kocsiban tárolt drogot, valamint a lakásban lévő készpénzt megszerzik.

Ezért aztán még 2017. július 11-én a délutáni órákban mind a négy vádlott – két külön autóval – az I. kerületi társasház környékére hajtott, majd leparkoltak, hogy a megbeszéltek szerint ott várják meg ismerősük hazaérkező élettársát. A nőt a vádlott szintén ismerte, ezért ő nem is ment a társasház közelébe, telefonon tartotta a kapcsolatot társaival.

Amikor a nő megérkezett, a bandából ketten bementek utána a házba, majd magukat rendőrnek adták ki:

Egyikük az eredeti igazolványra hasonlító, „Rendőrség” feliratú igazolványt mutatott fel, ezen kívül rádió adó-vevő és nyakba akasztó is volt náluk a megtévesztés érdekében.

Ezután közölték a nővel, hogy tudnak a kábítószerről, emiatt intézkednek, majd felszólították a lakásban tárolt kábítószer, valamint a mélygarázsban lévő gépkocsi indítókulcsának átadására. A nő a határozott fellépés és a többszöri felszólítás hatására végül átadta az álrendőröknek a lakásban lévő, csaknem 400 gramm tömegű kábítószert, kb. 350.000 forintnak megfelelő valutát, valamint a gépkocsi kulcsát. 

Egyikük ezután az autó indítókulcsát levitte a közelben várakozó társainak, majd visszaindult a társasházba, de ekkor őt és két társát is elfogták az időközben kiérkező igazi rendőrök.

Ezután a rendőrök felmentek a lakásba, ahol a negyedik bandatagot is elfogták. 

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség az ügyben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette, valamint csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

 

forrás: blikk.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: