Figyelmeztetést adtak ki: világszerte egyre több a kanyarós megbetegedés

A kanyarós megbetegedések rohamosan növekvő számára figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön Genfben.

A tavalyi évhez képest tíz százalékkal megnövekedett a kanyarós megbetegedések száma, a tavalyi évben pedig harminc százalék volt ez az érték, ami azt jelenti, hogy ahelyett, hogy a kanyarót, mint betegséget visszaszorítanánk, egyre többen betegednek meg világszerte. A WHO eredetileg abban reménykedett, hogy 2020-ra sikerül teljesen visszaszorítani a kanyarót a világban.

A hír azért is szomorú, mert 2000 óta jelentős előrelépések történtek a betegség visszaszorításában, a fertőzések száma azóta 85 százalékkal csökkent, az amerikai járványügyi központ (CDC) és a WHO adatainak egyik legfrissebb elemzése szerint 21 millió ember életét sikerült ezzel megmenteni.

A betegséget többségében gyermekek kapják el, sok szülő alábecsüli a kanyaró jelentette veszélyeket. A betegség egyébként gyógyítható, de legroszabb esetben halálos kimenetelű is lehet.

Európában különösen Görögországban, Romániában, Szlovákiában, Olaszországban, és Franciaországban volt sok megbetegedés. Görögországban volt a legtöbb megbetegedés, Dániában pedig a legkevesebb Európaszerte.

 

Forrás: blikk.hu

Hirdetés






%d blogger ezt szereti: