Hollandiából csempészett drogot, nyolc év fegyházra ítélték

Zalaegerszeg, 2018. október 31., szerda (MTI) – Nyolc év fegyházbüntetésre ítéltek első fokon egy férfit, aki Hollandiából csaknem egy kiló amfetamintartalmú kábítószert csempészett Magyarországra – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szerdán az MTI-t.

A férfi tavaly áprilisban vett Hollandiában kábítószert, amelynek az árát korábban már átutalta egy külföldi ismerősének. A drogot társával – a másodrendű vádlottal – a gépkocsiban elrejtve hozták Magyarországra. A férfi itthon több ismerősét is a lakására hívta. A nyomozóhatóság ezután tartott házkutatást nála, és a kóstoláshoz már kikészített eszközöket, valamint a mélyhűtőbe rejtett egykilónyi fehér port – amelyben az amfetamintartalom a különösen jelentős mennyiség másfélszerese volt – lefoglalta.
A törvényszék megállapította: a férfi külföldi kapcsolatai révén könnyen be tudta szerezni a drogot, ez a híváslisták adataiból, valamint a házkutatás során lefoglalt átutalási megbízásból is látszik.
A férfit kábítószer birtoklásának bűntette miatt a Zalaegerszegi Törvényszék nyolc év fegyházra, társát kábítószer birtoklása előkészületének bűntettében találták bűnösnek, ezért őt mint visszaesőt – a bűncselekményt feltételes szabadságvesztés hatálya alatt követte el – két év börtönre ítélték.
Mindkét vádlott és ügyvédje fellebbezett az ítélet ellen.

 

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: