Hosszú Katinka péntek délelőtt is remekelt

A Duna Arénában a női 400 méter vegyes, valamint a férfi 1500 méter gyors úgynevezett lassú futamaival indult a második nap. Ezekben a számokban már előre adott a döntő mezőnye: a magyarok közül előbbi számban Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna és Kapás Boglárka, utóbbiban Lakatos Dávid és Papp Márk lesz érdekelt.

Férfi 50 méter háton Bohus Richárd került be a döntőbe, 23.90 másodperces ideje mindössze nyolc századdal rosszabb, mint Cseh László 2013-as országos csúcsa.

Verrasztó Evelyn 200 méter gyorson a nyolcadik helyen “fért be” a fináléba. Férfi 200 méter vegyesen három magyarért is szoríthatnak majd a szurkolók, Cseh László és Verrasztó Dávid ráadásul a második és harmadik legjobb idő birtokosaiként készülhet a döntőre, Dudás Dániel pedig ötödikként várja a rajtot.

A csütörtöki nyitónapon két arannyal pályafutása 400. és 401. világkupaérmét begyűjtő Hosszú Katinka tovább folytatta remeklését: 100 méter háton a második Emily Seebohménál több mint egy másodperccel jobb teljesítménnyel lépett tovább.

Németh Nándor 100 méter gyorson a negyedik legjobb időt érte el, a 200 méter pillangó utolsó előfutamában pedig parázs kis csatát vívott egymással Cseh László, Biczó Bence és Chad Le Clos, s végül ebben a sorrendben csaptak célba, összesítésben a harmadik, az ötödik és a nyolcadik idővel. Rajtuk kívül a magyarok közül Verrasztó Dávid és Tekauer Márk is bekerült a legjobb nyolc közé a negyedik és hatodik eredménnyel.

Férfi 50 méter mellen nem lesz magyar finalista, mint ahogyan női 50 méter pillangón és 100 méter mellen sem.

A világkupa-sorozat első szakaszát nagymedencében, Kazanyban, majd Dohában rendezték, a második etap rövidpályán Eindhovenben kezdődött a múlt hétvégén, és most Budapesten zárul. A harmadik, zárószakaszra – ugyancsak 25 méteres medencében – novemberen Ázsiában, sorrendben Pekingben, Tokióban és Szingapúrban kerül sor.

A világkupában az egyéni számai után a

  • győztes 1500,
  • a második 1000,
  • a harmadik 500,
  • a negyedik 400,
  • az ötödik 300,
  • a hatodik pedig 200 dollárt kap

A váltóknál az első hármat díjazzák 3000, 2000 és 1000 dollárral.

 

forrás: 24.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: