Idén ezek a legnépszerűbb szakok a Debreceni Egyetemen

Tizenegy százalékkal többen jelentkeztek első helyen a Debreceni Egyetemre, mint tavaly.

Több mint 112 ezren, az előző évinél 4 százalékkal többen jelentkeztek a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire. Közülük 9830-an a Debreceni Egyetemet jelölték meg első helyen, ez megközelítőleg 1000-rel több a tavalyinál – olvasható az egyetem oldalán.

Hozzátették: ezzel továbbra is az ország második legnépszerűbb felsőoktatási intézménye a debreceni. „Ez nemcsak presztízsértékű, hanem komoly minőségi ugrást is hoz, hiszen azokon a szakokon, ahol a legnagyobb a túljelentkezés, ott a ponthatárok is jelentősen nőhetnek majd” – idézi az oldal Bartha Elek oktatási rektorhelyettest.

2019 szeptemberében 71 alap- és 84 mesterszakot, 6 osztatlan képzést, valamint 7 felsőoktatási szakképzést indít a Debreceni Egyetem. Az intézmény alapképzéseit idén 13 százalékkal többen jelölték meg, mint tavaly. Közülük az ápolás és betegellátás, az általános orvos, az óvodapedagógus és a gépészmérnök szakok voltak a legnépszerűbbek ebben az évben.

Érdekesség, hogy a tíz legkedveltebb szak az egyetem tíz különböző karán oszlik meg. A karok összehasonlításában a legnagyobb növekedést (42,5 százalék) a Gyógyszerésztudományi, a Műszaki (32,5 százalék), valamint az Állam- és Jogtudományi Kar (31,8 százalék) érték el a jelentkezők száma alapján. A legtöbben, 1906-an viszont a Gazdaságtudományi Kart választották első helyen, amit a Bölcsészettudományi, illetve a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar követ.

 

Forrás: http://eduline.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: