Időjárás – 2018. November 17., Szombat

Pár mondatban:

Szombaton is többnyire napos, ugyanakkor hűvös időre készülhetünk, csapadék azonban nem várható.
Többfelé élénk lesz a keleti-északkeleti szél. Reggelre nyugaton foltokban pára, köd képződhet. Hajnalban -6, +1, kora délután 6-10 fokot mérhetünk.

Frontmentes idő.
36 órás előrejelzés:

Vasárnap reggel is szinte országszerte fagyni fog. Napközben a Dunántúlon és délen lehet több felhő az égen, majd estétől észak felől is erős felhősödés kezdődik. Ekkor már havas eső, hószállingózás is előfordulhat az északi, északnyugati területeken. Gyenge lesz az északias szél. Hajnalban -6, +1, délután 4-9 fok várható.

Hétfőn erősen felhős, borongós lesz az ég. Napközben délen és nyugaton, este pedig az északi területeken készülhetünk vegyesen esőre, havas esőre, hószállingózásra. A helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél. Délután 2-7 fok valószínű.

Kedden délnyugat felől egy mediterrán ciklon hoz jelentős csapadékot, mely a leginkább eső formájában hullhat le. A északkeleti szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Délután 2-8 fok ígérkezik. Szerdán is csapadékos időre van kilátás.

Orvosmeteorológia:

Szombaton is marad a frontmentes idő, de a magasban beáramló hidegebb levegő miatt továbbra is jelentkezhetnek hidegfront jellegű tünetek, mint fejfájás, görcsös panaszok. A több helyen fagyos, helyenként nyirkos reggelen felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. A szeles időben egyeseknél ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. Ugyanakkor a sok napsütés jótékony hatással lesz közérzetünkre, érdemes lesz egy séta erejéig kimozdulni a szabadba. A hidegebbre forduló időben viszont nagy lesz a megfázásveszély, öltözzünk melegen, rétegesen! Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

Közlekedésmeteorológia:

Szombaton helyenként nyugaton, északnyugaton okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat a reggeli pára, köd. Napközben többnyire napos időre, száraz utakra számíthatunk, érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A többfelé élénk északkeleti szélben csökkenhet a járművek menetstabilitása. Vezessünk fokozott figyelemmel! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

forrás: idokep.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: