Időjárás – 2018. október 02., Kedd

Pár mondatban:
Kedden gyenge esővel, záporokkal vonul át a hidegfront, délutánra nyugat, északnyugat felől a legtöbb helyen felszakadozik a felhőzet, akkor már csak keleten, északkeleten fordulhat elő gyenge eső, zápor.
Többfelé élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 5-11, délután 13-18 fok várható. Hidegfronti hatás.

36 órás előrejelzés:
Szerdától visszatér a kellemes őszi idő
Szerdán újabb hidegfront érinti térségünket. Kisebb csapadék csak néhol az északi, északnyugati területeken fordulhat elő. A nyugatias szél azonban élénknek, erősnek ígérkezik. Hajnalban 2-8, délután 15 és 20 fokot mérhetünk.

Csütörtökön már kellemes őszi idő ígérkezik kevés felhővel, sok napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél csak néhol élénkülhet meg. A csúcshőmérséklet 15-21 fok között alakul.

Pénteken országszerte szinte zavartalan lesz a napsütés. Gyenge, mérsékelt lesz a délkeleti szél. A csípős hajnal után délutánra sokfelé 20 fok fölé melegedhet a levegő. A kellemes, napos őszi idő előreláthatólag szombaton is ki fog tartani.

Orvosmeteorológia:
Kedden egy hidegfront vonul át felettünk, így a frontérzékenyeknél fejfájás, ízületi és görcsös panaszok, emésztési problémák egyaránt jelentkezhetnek. A szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedőknél keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is kialakulhat, megnő az infarktusveszély. A szeles idő miatt alvászavarok, nyugtalanság, ingerültség is felléphet. A tartósabban felhős tájakon emellett lehangoltabbak, fáradékonyabbak lehetünk. Az esős, szeles időben könnyen megfázhatunk, ezért öltözzünk rétegesen, és növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!
Közlekedésmeteorológia:
Kedd reggel keleten, északkeleten pára-, ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. Közben nyugat felől egyre több helyen ered el az eső, így többfelé kell nedves, csúszós útszakaszokra számítani. Emellett az északnyugati szél is feltámad. Erős széllökések főként a Dunántúlon csökkenthetik le jelentősen a menetstabilitást. Vezessünk óvatosan, körültekintően. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: