Időjárás 2018. október 15., Hétfő

Pár mondatban:

Hétfőn sok lesz a napsütés, de a Dunántúlon és néhol északkeleten megnövekedhet a felhőzet, csapadék azonban nem várható.
A hajnali, reggeli órákban néhol párás, ködös lehet a levegő. A középső tájakon és a Dunántúl keleti, valamint északi felén élénk, néhol erős lehet a délkeleti szél. Hajnalban hideg lesz, a fagyzugos völgyekben gyengén fagyhat, délután 20-25 fok várható.

Frontmentes idő.
36 órás előrejelzés:

Marad a napos, száraz, enyhe őszi idő

Kedden az ország nyugati felén növekedhet meg a fátyolfelhőzet, vastagabb felhőréteg a Dunántúl nyugati részén takarhatja a napot, amelyből csapadék nem várható. A délkeleti szél a Dunántúl északi felén és középső tájakon lehet élénk. A hőmérséklet 20-25 fok körül alakul.

Szerdán ismét a nyugati és helyenként a középső tájakon lehet erősebb a fátyolfelhő-képződés, csapadék továbbra sem várható. Helyenként élénk lehet a délkeleti szél, napközben a legtöbb helyen 23-25 fok körül alakulnak a maximumok.

Csütörtökön nyugaton lehet több a felhő, de csapadék továbbra sem valószínű, keleten marad a ragyogó napos, derült idő. A változó irányú szél gyenge, mérsékelt lesz. Délután 20-25 fokig melegszik a levegő.

Közlekedésmeteorológia:

Hétfőn a reggeli pára-, ködfoltok kora délelőtt mindenhol feloszlanak. Az ország nagy részén ragyogó napsütésre lehet számítani, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A középső tájakon és a Dunántúl keleti, valamint északi felén élénk, néhol erős délkeleti irányú széllökések csökkenthetik a menetstabilitást. Fontos a körültekintő közlekedés, ugyanis a nappali hirtelen melegedés miatt figyelmetlenebbek, tompábbak lehetünk. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológia:

Hétfőn sem érkezik front a térségünkbe. A reggeli hideg, helyenként párás, ködös időben azonban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A vérnyomás-panaszokkal és a keringési rendellenességgel élőknél a nagy napi hőingás okozhat kellemetlenséget. A meleg időben fáradékonyabbak, tompákkal lehetünk, koncentrálási problémák előfordulhatnak. A szelesebb tájakon fejfájás, nyugtalanság jelentkezhet. A kellemes időben érdemes lesz minél több időt a szabadban tölteni, így erősíthetjük immunrendszerünket. Reggelente nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk rétegesen, növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: