Időjárás – 2018. október 25., Csütörtök

Pár mondatban:

Csütörtökön nyugat felől erősen megnövekszik, majd délután felszakadozik a felhőzet.
Elszórtan várható kisebb eső, zápor. A nyugati, délnyugati szél többfelé élénk, erős lesz. Hajnalra -1, +7 fokig hűl le a levegő, délután 10-17 fok várható, keleten lesz hűvösebb.
Melegfronti hatás.36 órás előrejelzés:

Meleg, szeles idő jön hétvégére záporokkal

Péntekenélénk déli, délnyugati széllel, több-kevesebb napsütéssel melegszik az idő, délután 15-20 fok valószínű. Időnként ugyan több lehet a felhő, de csapadék egészen estig nem valószínű.

Szombaton erősen megnövekszik a felhőzet, délen lehet szakadozottabb és ott kevesebb helyen fordulhat elő csapadék. Az ország nagy részén viszont esőre, záporokra kell készülni, zivatar kialakulása sem kizárt. Többfelé szeles lesz az idő, a Dunántúlon viharos lökések lehetnek. Az enyhe hajnal után nappal 10 és 24 fok között alakulnak a maximumok, délen, délkeleten lesz melegebb.

Vasárnap sem lesz felhőtlen az ég, helyenként nyugaton és északon számíthatunk csapadékra. Erős, helyenként viharos délies széllel meleg levegő áramlik hazánkba, délkeleten 25 fokig melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia:

Csütörtökön melegfront hatásával számolhatnak az arra érzékenyeknek. Többfelé élénk délies szél szállít melegebb levegőt térségünkbe, a változékony idő erősen megterhelheti a szervezetet, szédülés, fejfájás, görcsös panaszok, görcsös fejfájás jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás. Hajnalra jelentősen lehűl a levegő, felerősödhetnek az ízületi és kopásos eredetű fájdalmak. Öltözzünk rétegesen, szélállóan! Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

Közlekedésmeteorológia:

Csütörtökön nyugat felől többfelé számíthatunk esőre, záporokra és emiatt vizes, csúszós útszakaszokra. Délután felszakadozik a felhőzet, nyugaton a napszemüvegre lehet szükség, keleten még eshet. Többfelé élénk, erős, helyenként viharos déli, délnyugati szél csökkentheti a menetstabilitást. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: