Időjárás 2019.01.28. Hétfő

Nyugodtabb napok keményebb hajnali fagyokkal

Kedden keleten és délnyugaton lesz több felhő az égen, máshol hosszabb időszakokra is kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. A Dunántúl északkeleti felén és a főváros térségében feltámad az északnyugati szél. Délután 0-6 fokot mérhetünk. 

Szerda reggelre sokfelé képződhet pára, köd, mely helyenként napközben is tartósan megmaradhat. Máshol változóan felhős-napos idő várható, kevés csapadék este keleten fordulhat elő. Északnyugaton megélénkül a délkeleti szél. Hajnalban -10, -3, délután -2, +5 fok várható.

ORVOSMETEOROLÓGIA

Hétfőn kettősfront érkezik, így a hideg- és melegfront érzékenyekre egyaránt nehéz nap vár. A frontérzékenyek körében fejfájás, migrénes panaszok, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, a krónikus betegek vérnyomás-ingadozást, rosszullétet tapasztalhatnak. A borongós, csapadékos időben alacsony lesz a hő- és komfortérzet, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, valamint levertség is előfordulhat. Öltözzünk melegen, rétegesen, immunrendszerünk védelme érdekében fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

 KÖZLEKEDÉSMETEOROLÓGIA

Hétfőn országszerte kell csapadékra számítani kezdetben eső, főként a főváros környékén, a Dunakanyarban és a Dunántúl északkeleti részén ónos eső, egészen északon havazás várható, majd napközben az eső mellett főként az ország északi felén várható havas eső, havazás. Délután kezd nyugat felől szűnni a csapadék. Emiatt vizes, csúszós, az ónos eső által érintett tájakon jeges, síkos, míg a havazás által érintett területeken latyakos, hókásás, havas utakra kell számítani. A Dél-Alföldön a déli-délkeleti, a Dunántúlon helyenként az északias szelet kísérhetik erős lökések, ezek jelentősen csökkenthetik a menetstabilitást. Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot, téli gumi nélkül ne induljunk útnak! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Csütörtökön nyugaton kisebb havas eső, havazás, az Alföld déli részén gyenge eső fordulhat elő, máshol változóan felhős-napos időben lehet részünk. Helyenként élénk lehet az északkeleti szél. Kora délután -1, +5 fok valószínű.

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: