Időjárás 2019.02.03. Vasárnap

KORA TAVASZIAS IDŐ

Vasárnap sok felhő lesz felettünk, többfelé kell számítani esőre, nyugaton záporok is kialakulhatnak, de délután itt lehetnek hosszabb napos időszakok. Nyugaton, északnyugaton napközben az északira, északnyugatira forduló szél élénkülhet meg, máshol viszont a keleti-délkeleti szelet kísérhetik olykor élénk, néhol erős széllökések. Hajnalra északon párássá válhat a levegő. Reggel 2-11, délután 8-17 fokot mérhetünk, északon lesz hűvösebb az idő. 
Kettősfronti hatás várható.

Hétfőtől visszaesik a hőmérséklet

Hétfőn nyugaton lehet kevesebb, máshol több felhő az égen, kezdetben elszórtan kisebb eső is előfordulhat, északkeleten pedig pára, köd képződhet. Sokfelé élénk, erős, néhol viharos lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Csökken a hőmérséklet, a csúcsértékek 3 és 8 fok között alakulnak. 

Kedden csapadékosabb időre van kilátás, többfelé kell számítani esőre, a Dunántúlon havas esőre. A szél veszít erejéből, már csak néhol lehetnek élénk északi lökések. A legmagasabb hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Szerdán és csütörtökön számottevő csapadék nem várható, hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Szerdán 3-8, csütörtökön 1-6 fok között alakulhat a maximum-hőmérséklet.

 ORVOSMETEOROLÓGIA

Vasárnap kettősfronti hatásra kell számítanunk, emiatt vérnyomás-problémák és rosszullét is jelentkezhet. Nehéz nap vár a szívbetegekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. Ugyanakkor fejfájás, ingerültség, hangulatromlás is előfordulhat. A szelesebb tájakon élők hő- és komfortérzete romlani fog, nő a megfázásveszély. Öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk védelme érdekében fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

 KÖZLEKEDÉSMETEOROLÓGIA

Vasárnap több tájegységünkön előfordulhat eső, egy-egy zápor, így számítani kell vizes, csúszós útszakaszokra. Északon a hajnali, reggeli órákban pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Többfelé előfordulhatnak élénk, erős széllökések, így jelentősebben romolhat a járművek menetstabilitása. A naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: