Katasztrófavédelmi figyelmeztetés

Az OKF szerint fákat döntött ki, és házakat rongált meg a viharos szél, de még nincs vége.

Több helyen fákat döntött ki vagy ágakat tört le a viharos erejű szél, de épületek tetejét, vakolatát, kéményét is megbontotta – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Figyelmeztettek, hogy az erős szél megrongálhatja az energiaellátás és a távközlés vezetékeit. Az OKF azt kéri, ha valaki leszakadt vezetéket vagy sérült közműhálózatot lát, ne közelítse meg, hanem hívja a 112-es segélyhívó számot.

Tudatták: az erős szél miatt a közlemény hétfői kiadásáig 192 alkalommal riasztották a tűzoltókat országszerte, a legtöbb beavatkozásra Pest megyében és Budapesten volt szükség. A főváros V. kerületében egy Sas utcai épület bádogtetejét 80 négyzetméteren bontotta meg a szél. A XIII. kerületi Dagály utcában a tetőről lehulló vakolat miatt kérték a tűzoltók segítségét. Dunakeszin, a Barátság úton és Dunabogdányban, a Kossuth Lajos úton is kidőlt fák okoznak problémát, Miskolcon pedig egy lakóház kéménye dőlt le, beszakítva a tetőt.

A viharos erejű szél miatt megrongálódott épületállványzat Budapesten, az Akadémia utcában 2019. március 11-én.

A viharos erejű szél miatt megrongálódott épületállványzat Budapesten, az Akadémia utcában 2019. március 11-én.Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A meteorológiai előrejelzések szerint továbbra is szeles idő várható, ezért a kertben lévő tárgyakat, például a szerszámokat és a cserepes növényeket tanácsos zárt helyre vinni – írták. A Mávinform korábbi közlése szerint a Dunakanyar menti vasútvonalakon több helyen is fák dőltek a sínekre, illetve a felsővezetékekre került faágak számos gondot okoztak a vonatközlekedésben hétfőn.

Forrás: https://femina.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: