Kényeztessük házi masszázskrémekkel fáradt lábunkat

A téli időszakban általában kevesebb figyelmet fordítunk a lábápolásra, pedig ilyenkor is megérdemelnék a törődést.

Összeállításunkban olyan házilag is könnyen elkészíthető masszázskrémek receptjei szerepelnek, amelyek nemcsak frissítő, hanem hidratáló és tápláló hatásúak is. Válasszuk ki a nekünk tetszőt vagy azt, amelyikhez éppen rendelkezésünkre állnak a hozzávalók a konyhánkban, keverjük össze az ajánlás szerint, majd masszírozzuk át vele alaposan a lábfejet, a talpat és a bokánkat. A kezelés serkenti a vérkeringést, megnyugtatja az igénybe vett lábat és csökkenti a fájdalmat. Próbáljuk ki akár már ezen a hét végén.

Barna cukorral

Hozzávalók: 1 ek. barna cukor, 1 ek olívaolaj, 2 csepp borsmentaolaj, 1 tk. szódabikarbóna

Elkészítés: Keverjük össze egy tálban a barna cukrot és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá az olíva- és a borsmentaolajat.

Alkalmazás: Dörzsöljük át óvatosan a lábunkat a frissítő kozmetikummal, hagyjuk hatni 20 percig, majd öblítsük le a lábunkat langyos vízzel és kenjük be hidratálókrémmel.

Szódabikarbónával

Hozzávalók: 3 evőkanál szódabikarbóna, 1 evőkanál víz

Elkészítés: Keverjük össze egy edényben a hozzávalókat, ezáltal egy sűrű pasztát kapunk, amely felfrissíti és fertőtleníti a lábunkat.

Alkalmazás: Masszírozzuk legalább 10 percig az érintett területet a szódabikarbónás keverékkel, majd 1-2 perc múlva öblítsük le a lábunkat. Tovább fokozhatjuk a kezelés hatását, ha masszírozás előtt 10 percig langyos, szódabikarbónás vízbe áztatjuk a lábunkat.

Levendulaolajjal

Hozzávalók: fél tk. levendulaolaj, 1 csésze tengeri só, fél csésze olívaolaj

Elkészítés: Egy edényben alaposan keverjük össze a sót az olajakkal, és ezt is töltsük egy zárható üvegbe.

Alkalmazás: Masszírozzuk át a gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású lábápolóval az érintett területet, hagyjuk hatni 10-15 percig, ezután áztassuk be a lábunkat langyos vízbe.

Kókuszolajjal

Hozzávalók: negyed csésze kókuszolaj, 1 csésze tengeri só, negyed csésze E-vitamin-olaj

Elkészítés: Keverjük össze alaposan egy tálban a sót és az olajakat, majd tároljuk a keveréket egy zárható üvegedényben.

Alkalmazás: Óvatosan dörzsöljük át a lábunkat a kókuszolajos házi kozmetikummal – a sarkunkat többször masszírozzuk át –, hagyjuk hatni 20 percig, majd jöhet egy kellemes lábfürdő.

Mézzel

Hozzávalók: 2 ek. méz, 1 csésze fürdősó, 1 csésze barna cukor, 1 csésze olívaolaj, 5 csepp citromolaj

Elkészítés: Keverjük össze egy tálban a cukrot és a fürdősót, adjuk hozzá az olívaolajat és a mézet, végül csepegtessük bele a citromolajat. Tároljuk a házi lábápoló kozmetikumot zárható üvegedényben.

Alkalmazás: Masszírozzuk 15 percig a tápláló, hidratálókeverékkel a lábunkat, hagyjuk hatni pár percig, majd vegyünk egy langyos lábfürdőt.

Rozmaringgal

Hozzávalók: fél tk. szárított rozmaring, 2 ek. olívaolaj, negyed csésze tengeri só, 1 tk. kókuszolaj, 2 csepp borsmentaolaj

Elkészítés: Egy edényben keverjük alaposan össze a sót, az olíva- és a kókuszolajat. Adjuk hozzá a szárított rozmaringot és a borsmentaolajat, ha túl száraz a keverék, akkor még öntsünk hozzá olívaolajat.

Alkalmazás: Masszírozzuk át a lábunkat a rozmaringos lábápolóval – amely főleg száraz bőrre és fáradt lábra ajánlott –, hagyjuk hatni 10 percig, majd vegyünk egy langyos lábfürdőt.

Vaníliával

Hozzávalók: 1 db vaníliarúd, 1 csésze barna cukor, fél csésze kókuszolaj

Elkészítés: Egy éles késsel vágjuk ketté a vaníliarudat, kaparjuk ki a magjait, és egy edényben keverjük jól össze a kókuszolajjal, valamint a cukorral.

Alkalmazás: Masszírozzuk alaposan át a lábunkat az illatos, hidratáló keverékkel, hagyjuk hatni 10 percig, ezután langyos vízzel öblítsük le a bőrünket.

Tápláló tejes áztatás

Hozzávalók: 2 dl tej, 2 dl langyos víz, 3 ek. barna cukor, 1 ek. kókuszolaj

Alkalmazás: Öntsük a tejet és a vizet egy nagyobb edénybe, és áztassuk benne a lábunkat 15 percig. Ezután keverjük össze a barna cukrot a kókuszolajjal, és dörzsöljük át a lábunkat a hidratáló masszázskrémmel, majd langyos vízzel öblítsük le.

Így tároljuk

Figyeljünk arra, hogy mindig száraz, hűvös helyen tároljuk a zárható üvegedénybe töltött lábápoló kozmetikumokat. Emellett egy hónapon belül mindenképpen használjuk fel őket. Hetente két alkalommal érdemes alkalmazni a frissítő, tápláló keverékeket.

 

forrás: blikk.hu

Hirdetés






%d blogger ezt szereti: