Késve jönnek a nyugdíjak – Az OTP is megszólalt

Több portál is arról írt, hogy olvasói jelzések alapján ma nem érkezett meg a januári nyugdíj, holott azt elvileg ma hajnalban átutalta a  MÁK.

A nyugdíjasok egyöntetű beszámolói – erről írt többek közt a 444.hu, az Index és a 24. hu is – szerint máskor már reggel negyed nyolc körül megkapják a banki sms-t arról, hogy megjött a pénzük. Ám ma reggel nem jött ilyen üzenetük.

A 24.hu arról számolt be, hogy egyikük hívta a Magyar Államkincstár hozzá legközelebb eső – veszprémi – fiókját, hogy érdeklődjön, azt mondták neki, hogy az államkincstár már elindította a pénzeket. Felhívta bankját, az OTP-t is, ahol érdeklődésére elmondták, hozzájuk még nem érkeztek meg a nyugdíjak.

Eközben az OTP Bank oldalán egy tájékoztatás jelent meg, amely szerint “a 2019. január 11-én esedékes nyugdíjak átutalása várhatóan csak 2019. január 14-én hétfőn történik majd meg. A nyugdíjak utalása a bank rendszerétől független ok miatt csúszik.”

A CIB Bank pedig azt írta, hogy “a mai napra (2019. január 11.) várt nyugdíjak nem érkeztek meg a Magyar Államkincstártól. Ennek pontos okáról, illetve a folyósítás várható időpontjáról az Államkincstár ügyfélszolgálata tud tájékoztatást nyújtani”.

A nyugdíjfizetés csúszása azért is problémás, mert a szokásosnál hosszabb időre kell beosztaniuk a pénzüket a nyugdíjasoknak. Az előző havi nyugdíj ugyanis a karácsonyi költekezések miatt korábban érkezett meg az érintettekhez, 2018. december 3-án. Januári nyugdíj késése miatt tehát a megszokott 28-30 nap helyett most hat hét, azaz 42 nap letelte után kapják csak meg a juttatást.

 

Forrás: napi.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: