Közel 32 kilogramm marihuána

A nyomozás adatai szerint egy albán és egy szerb férfi szervezésében társaik (négy magyar, két szerb, egy koszovói és egy horvát állampolgár) nagy mennyiségű kábítószert szállíttattak be Magyarország területére.

Mint arról korábban beszámoltunk, a belvárosi járőrök még 2016. november 15-én Budapest V. kerületében, a József Attila utcában igazoltatták M. Zoltánt, akinek az autójában – egy utazótáskában – több mint 18 kilogramm marihuánát találtak. Másnap, 2016. november 16-án a nyomozók Budaörsön elfogták a két szerb és az egyik magyar férfit, majd megtalálták az autójukban elrejtett közel 13 kilogramm marihuánát.

A rendőrök a nyomozás során öt személyt kábítószer-kereskedelem bűntett miatt, a másik öt személyt kábítószer birtoklása miatt hallgattak ki gyanúsítottként. A BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói az ügyben lefoglalt marihuánával közel 60 millió forint értékű, 32 000 adag kábítószert vontak ki a forgalomból.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

 

forrás: police.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: