Magára akasztott reklámtáblán hordja a fia feltételezett gyilkosának képét a gyászoló anya

Egy gyászoló anyja vállain hordott reklámtáblával keresi három évvel ezelőtt megölt fia feltételezett gyilkosát Londonban és közben körözési szórólapokat osztogat az Európából érkező vonatok utasainak a brit főváros pályaudvarain.

Tracey Hanson szerint a körözési hirdetés hordása egész nap picit lealacsonyító , de vállalja, hogy mielőbbi elkapják a gyanúsítottat.

– Ez lenne az utolsó dolog, amit szeretnél csinálni, amikor gyászolod a gyermekedet, hogy körbe gyalogolod az utcákat az elhunyt fiad feltételezett gyilkosának körözési képével. Nagyon fájdalmas, nagyon kényelmetlen nekem még csak rá is nézni a képekre, de remélem hamarosan elkapják a férfit – nyilatkozta a gyászoló anya a Skynews televíziónak.

A reklámtábla Shane O’Brien (30) fotóit tartalmazza, aki a rendőrség feltételezése szerint Spanyolországban, Hollandiában, Franciaországban vagy Németországban bújkál. Szintén olyan információt is kapott a hatóság, hogy Dubaiban van. A rendőrség immár 50 ezer fontnyi (mintegy 18,6 millió forintnyi) fejdíjat ajánlott fel annak, aki információt tud nyújtani a férfi hollétéről.

O’Brien az Interpol világszerte legkeresettebb bűnözők listáján is rajta van.

Josh nővére Brooke (28) szintén segített anyjának a körözési szórólapokat osztogatni. A céljuk az, hogy minél többen jegyezzék meg O’Brien arcképét és a hátán található baglyos, csontvázas tetoválást.

Josh Hanson (21) akkor halt meg, amikor nyakon szúrták a nyílt utcán, miközben barátnőjével volt. A rendőrség szerint rosszkor volt rossz helyen. Véletlenszerűen kiválasztott, nem kiprovokált támadásban hunyt el London északi részén.

O’Brien a gyilkosság után elhagyta Nagy-Britanniát. Az elmúlt évben Prágában már egyszer letartoztatta a cseh rendőrség verekedésért. Ám úgy állította be magát, mint egy olasz turista. Hamis iratokkal igazolta magát, ezért elengedték, majd gyorsan felszívódott, mielőtt a cseh hatóságok rájöttek volna ki is ő valójában. Akkor a Scotland Yardot is hibáztatták, hogy összekeverte a férfi ujjlenyomatait.

Az áldozat anyja szerint több mint egy ember tudja hol van O’Brien, mivel mások segítségével elég gyakran utazik, változtatja lakóhelyét.

– Azt szeretném nekik üzenni, hogy gondoljanak bele a helyzetembe, érezzék a fájdalmam, próbálják meg egy percre legalább elképzelni. Azt üzenem, ha félsz, ha bizonytalan vagy, ha úgy gondolod túl késő, ne tedd. Gondold meg, ezért nem fognak téged elítélni.

A feltételezett gyilkost immár három éve rejtegetik, támogatják, pénzelik és hamis papírokkal látják el a hatóságok előtt ismeretlen jóakarói.

Noel McHugh főnyomozó azt mondta a hírcsatornának:

– Szeretnénk, ha minél többen látnák a menekülő férfi arcképét, legyen minél kényelmetlenebb az élete, hogy eltudjuk kapni.

– Csak egyetlen személyre lenne szükség ahhoz, hogy felhívjon minket, valaki a csoportból, a perifériáról, egy lány, aki kapcsolatba került vele, vagy egy tetováló művész, hiszen lehetséges, hogy lecserélte ezt a tetoválását.

 

(bors)

 

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: