Megbüntették a Momentum szombathelyi elnökét

A Momentum szombathelyi elnökére 100 ezer forintos szabálysértési díjat róttak ki.

Az új gyülekezési törvény és egy Facebook-bejegyzés miatt róttak ki 100 000 forintos büntetést a Momentum szombathelyi szervezetének elnökére, Nagy Donátra – írja a ugytudjuk.hu értesülése alapján a hvg.hu.

A párt tavaly novemberben Szombathelyre is elvitte az ALDE furgonját, amelyen egy Orbán Viktort ábrázoló plakát volt. Az ehhez kapcsolódó gyűlést be kell jelenteni a rendőrségen, amit a párt állítása szerint meg is tett.

„Az indoklás szerint az október 1-jével hatályba lépett […] új gyülekezési törvény kimondja, hogy minden, a véleménynyilvánítás céljából nyilvános összejövetelt, amin legalább két ember részt vesz, tilos meghirdetni annak bejelentésétől számított két napig. Mivel a plakátos furgon érkezéséről történt rendőrségi bejelentéstől számítva valóban nem telt el 48 óra addig, amíg egy Facebook-poszt a gyűlésről megjelent a nevem alatt, meghallgatásomat is mellőzve, rögtön 100.000 Ft-ra büntetnének” – áll a párt közleményében, amelyet a portálnak juttattak el.

A Momentum azt kifogásolja, hogy bár nem mulasztották el a bejelentést, illetve Nagy Donát ellen sem folyt korábban eljárás, mégis a maximálisan adható büntetési összeghez közeli szabálysértési díjat róttak ki rá.

„A rendőrség azonban hajthatatlan a döntésében: a meghallgatásomat kértem, de a körülmények teljes megismerését követően sem hajlandó sem az összeg csökkentésére, sem annak megrovásra való módosítására” – írja Nagy a közleményben, amelyből az is kiderül, hogy a párt bíróságra kívánja vinni az ügyet.

 

forrás: blikk.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: