Mit szeretnél karácsonyra?

Nagyon egyszerűnek tűnő kérdés. Főként mikor egy édesanya ezt gyermekének szegezve kérdezi meg. De Én ma olyan választ kaptam, hogy még most is küzdök a könnyeimmel.

Esti fürdéshez készülődtünk. Közben hétköznapi dolgokról szoktunk beszélgetni. Milyen volt az oviba, mit volt az ebéd, kivel játszottál ma ….. stb, stb. Így volt ez ma is, mikor 5 éves nagy fiamat a napi tisztálkodási folyamatra próbáltam rávenni. Természetesen a szezonnak, napi benyomásoknak köszönhetően újabb és újabb témák is elő szoktak kerülni, esetünkben a karácsony.

A nagy és bűvös karácsony. Minden gyermek várja nagyon. Bátran ki merem jelenteni az én  gyermekeim csak a várva várt karácsony miatt tűrik a hideget, mert ugye havat már nem nagyon látnak, egyébként a nyárra szavaznak. Tehát a közelgő ünnepek hatására mai beszélgetésünk során, szóba került az is, hogy mikor jön a Jézuska, és vajon kinek mit fog hozni. Ilyenkor én is mint minden szülő, óvatosan érdeklődni szoktam, hogy mit is írjunk a Jézuskának szánt kívánság listára. De…. ma én nagyon meglepődtem a válaszon.

  • És te mit szeretnél karácsonyra a Jézuskától? – hangozott a nagy kérdés Tőlem, erre a kis fiam így szólt:
  • Pénzt.
  • Pénzt?!?! – döbbentem le teljesen – De miért kell neked pénz?
  • Hogy neked adjam – mondta.
  • Nekem?! De miért? – értetlenkedtem.
  • Igen Anya, neked. Azért, hogy ne kelljen annyit dolgoznod.

 

Imádom. Erre nem tudok mást mondani.

 

Szerző: Nikol

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: