Nem hord leggingst, hogy ne csábítsa bűnre a pasikat

Veronica Partridge egy amerikai anyuka, aki blogot ír a mindennapjairól – legfőbb témái a családja, de sokszor ír a kereszténységről is, hiszen férjével mindketten gyakorolják a vallásukat. 

Úgy tűnhet, hogy a sztori eddig nem szól másról, mint egy otthon lévő anyuka hobbijáról – egy nemrégi blogbejegyzését azonban csaknem 70 ezren osztották meg, és hatalmas indulatok szabadultak el.

“Megbeszéltem a férjemmel, és nem hordok többet leggingset”

Veronica ugyanis nemrég arról írt, hogy egy ideje már gondolkodott azon, hogy a szinte minden formát megmutató leggings vagy jóganadrág nem kifejezetten jó választás, ha utcára megy valaki. Ahogy írta, a férjével is megvitatta a dolgot, és miután ő bevallotta, hogy még számára is nehéz nem “úgy” nézni egy jóganadrágot viselő nőre, Veronica végső döntést hozott.

Rájöttem, hogy ha ez még a férjem számára is, aki hívő, szerető, gondoskodó és elkötelezett, ennyire nehéz dolog, akkor mennyire nehéz lehet a többi férfinak? Nem akarok olyan gondolatokat ébreszteni bennük a testem iránt, amit mindenkinek csak a saját felesége iránt kellene éreznie, ezért a jóganadrág (számomra) csak otthon elfogadható viselet, vagy akkor, ha olyan felsőt hordok, ami biztosan eltakar

– írta a blogjában.

Veronica azt is hozzátette, hogy szeretne jó példát mutatni a lányának, és megtanítani neki, hogy egy nőt nem a teste tesz értékessé vagy izgalmassá, hanem “az a személyiség, amit Isten adott neki”.

Fotók: veronicapartridge.com

Elszabadultak az indulatok

És hogy miért kavart ekkora port az, hogy Veronica hord-e az utcán jóganadrágot, vagy sem? A legtöbbeknek az indokkal van bajuk: számos kommentelő úgy gondolja, hogy ez az eset iskolapéldája annak, amikor a nőket teszik felelőssé az ellenük elkövetett erőszak ellen, azért, mert kihívó ruhát viseltek.

Miért kellene mindig nekem tennem valamit azért, hogy a férfiaknak könnyebb legyen?

– írta az egyik felháborodott kommentelő.

Noha Veronica hangsúlyozta a blogbejegyzésben, hogy senkinek nem szeretné megmondani, hogyan öltözködjön, csak azt írta le, ő mit gondol, és saját maga számára mit tart megengedhetőnek, sok hozzászóló úgy gondolja, ha mindez így van, nem kellett volna az interneten is megosztania a véleményét, mert ezzel kimondatlanul is súlyos sztereotípiákat táplál.

Persze, olyan vélemények is akadtak, amelyek támogatták Veronicát.

Ez az anyuka eldöntött valamit, és ennek megfelelően ő nem hord többet ilyen nadrágot, de nem mondja azt, hogy másoknak sem kellene hordaniuk. Nem lehetne, hogy egyszer egy nő személyes döntése ne szóljon arról, hogy annak milyen hatása van a társadalomra?

– írta egy másik kommentelő.

Olyan kommentel, amelyik azt igazolná, hogy a nőknek valóban le kellene mondaniuk a szűk fazonok viseléséről, hogy ezzel “ne hergeljék” a férfiakat, szerencsére eddig nem találkoztunk, a támogatók legfeljebb addig mentek el, hogy Veronica személyes döntést hozott, amit mindenkinek tiszteletben kell tartania.artod azt? Írd meg kommentben!

Forrás: https://www.bien.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: