Papp László: A debreceni családokra építünk 2018 Karácsonyán

Fontos, hogy a külsőségek mellett lelkiekben is fel tudjunk készülni az ünnepre, hiszen csak ekkor tudjuk befogadni a karácsony szellemiségét – mondta adventi köszöntőjében Papp László Debrecen polgármestere a Debreceni Advent 2018 című sajtótájékoztatón 2018. november 26-án.

2018 a családok éve, ezért rengeteg program várja a családokat a debreceni főtér adventi forgatagában. Papp László ugyanakkor arra buzdítja a debreceni családokat, hogy vegyenek részt az advent vasárnapi gyertyagyújtásokon a Nagytemplom előtt. Debrecen a kereszténység egyik legfőbb városa, ahol a lelki közösség megtartó erőt jelent mindenki számára – tette hozzá a polgármester. Papp László bejelentette: az idei ünnepen a város az autista gyermekek támogatását tűzte ki célul. Különleges eseménye az idei adventnek, hogy Debrecen 24 városrésze 24 karácsonyfával mutatkozik be, melyek segítségével mindegyik városrész a maga jellegzetességeit fogja megmutatni.

Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi főegyházmegye érsek-metropolitája adventi lelki üzenetében kiemelte: karácsonyt csak keresztényként lehet megérteni, ugyanis nem lehet azt mondani, hogy ez a szeretet ünnepe, hiszen a karácsonyt nem lehet elválasztani Isten szeretetétől. Ez a szeretet jelent meg ugyanis a világban azzal, hogy Krisztus megszületett.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke azt mondta: öröm látni, hogy Debrecen milyen nagy elánnal készül az ünnepre, ami nagyon biblikus, hiszen a karácsony, azaz Jézus megszületése felett felszabadult örömöt érezhetünk. „Aki savanyúan várja a karácsonyt, az nem értette meg a karácsonyi üzenetet” – fejtette ki Fekete Károly püspök.

Törő András, római katolikus püspöki titkár hangsúlyozta: a karácsony arról szól, hogy Isten egy szerető Isten, aki szeretetét abban mutatta meg az emberiség iránt, hogy ugyan a bűnbe eséssel az ember saját magát kirekesztette a paradicsomból, de azzal, hogy Isten Jézust elküldte a világba, újra megnyílt az Isten országa az ember számára.

Ruszin Romulusz dandártábornok advent alkalmából köszönetet mondott a debreceni polgároknak és a városnak, hogy az itt állomásozó honvédek oly sok támogatást kapnak tőlük egész évben. Ugyanakkor hozzátette: a katonáknak a karácsony a legnehezebb időszak, hiszen sokan ekkor is kénytelenek a családjuktól több ezer kilométerre, egyedül ünnepeleni.

Az advent lelki üzenetéről szóló sajtótájékoztató keretében a Régi Városháza udvarán kalács- és bejglikóstolót tartottak a debreceni cukrászdák jóvoltából.

 

Forrás: debrecen.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: