Szárnyalnak a magyarok az ifiolimpián

Óriási teljesítményt nyújtanak a magyar versenyzők a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián. A fiatalok már 12 aranyéremnél járnak, annyinál, mint az eddigi két ötkarikás játékon összesen. A prímet úszóink vitték, Késely Ajna és Milák Kristóf is háromszor állhatott a dobogó tetejére, ilyen teljesítményre ko­rábban egyik magyar sportoló sem volt képes.

– A két említett versenyző már a felnőttmezőnyben is bizonyított, remek teljesítményük nem lepett meg. A saját sportágam tapasztalata alapján azonban elmondhatom, hogy azok a sportolók, akik érmet nyernek az ifiolimpián, felnőttként is megállják a helyüket. Tótka Sándor azóta kétszeres vb- és háromszoros Eb-győztes lett – mondta a Borsnak a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán. – A sikerekben nagy szerepet játszik, hogy bővült az utánpótlás, egyre több létesítmény épül, jobb körülmények között versenyeznek a fiatalok. A szövetségek pedig nagyobb hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre.

A kiváló kajakos szerint remek ötlet az ifiolimpia, hiszen a gyerekek beleszagolhatnak abba a miliőbe, amit egy ötkarikás játék jelent, ez pedig óriási motivációval töltheti el őket a későbbiekben.

 

(borsonline.hu)

 

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: