Tányérra szánt kutyákat mentettek ki egy Dél-Koreai kutyahús-üzemből

Az X Factor és a Got Talent című tévéműsorokat kitaláló Simon Cowell segítségével új gazdákhoz kerülnek az állatok.

Több mint 200 kutya számára a földi pokol volt az a húsüzem, amelyre a dél-koreai Kjonggi tartományban bukkantak rá egy állatvédő szervezet (Humane Society International) aktivistái.

Az ebeket zsúfoltan tartották borzalmasan koszos ketrecekben, többségükön hatalmas sebek éktelenkedtek, véznák voltak, és betegek, szemükből a depresszió egyértelmű jelei tükröződtek. Az állatokat éttermek tányérjára szánták.

A szervezet 25 ezer fontot (9,2 millió Ft) kapott Simon Cowell brit producertől, aki azt mondta: a kutyákat megenni olyan, mintha valaki a legjobb barátját fogyasztaná el.

Az üzemet felszámolták, a 200 kutyákat pedig Angliába, Hollandiába, Kanadába és az Egyesült Állatokba szállítják, hogy ott találjanak nekik szerető gazdákat.

A szervezet szeretné elérni, hogy Ázsiában teljesen visszaszoruljon a kutyahús-fogyasztás. Ez már a 13. kutyafarm, amelyet sikerül bezárni, de még így is több száz működhet Dél-Koreában.

– Egész Ázsiában egyre inkább visszaszorul a kutyahús-fogyasztás, ezt a hullámot igyekszünk meglovagolni – magyarázta a HSI szervezet vezetője, Claire Bass. – Hongkongban, a Fülöp-szigeteken, Tajvanon, Thaiföldön és Szingapúrban már tilalmak vannak érvényben, Indonéziában nemrégiben ígéretet tettek a tilalomról, és a hanoi hatóságok vietnámi kötelezettséget vállaltak a kegyetlen kereskedelem megszüntetésére.

 

(borsonline.hu)

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: