Vesztegetéssel vádolják Kökény Attilát, akár 5 évet is kaphat

Vámtiszt megvesztegetési kísérlete miatt áll bíróság elé a zenész és több társa, értesült a Bors. Kökény Attila és a társasága nagy mennyiségben vásárolt hamis márkás ruhákat, s ez után nem akartak vámot fizetni, inkább a vámosnak adtak volna pénzt.

Kiderült, hogy két éve folyik a bíróságon annak a hivatali vesztegetésnek az ügye, melyben az egyik vádlott Kökény Attila énekes a Megasztár 2010 férfi hangja. Lapunk információi szerint a híresség két évvel ezelőtt, karácsony környékén került bajba. Úgy tudjuk, hogy ő és a barátai nagy mennyiségű márkásnak tűnő (de nem eredeti) ruhát hoztak Törökországból haza azért, hogy eladják azokat.

A Liszt Ferenc reptéren szolgálatot teljesítő vámtiszteknek feltűnt a sok táska, ezért Attilát és a csapatát kiemelték a többi utas közül és tételes vizsgálatnak vetették őket alá. A pletykák szerint a behozott ruhák összértéke messze meghaladta a hatályos törvények szerint behozható mennyiséget, ezért közölték a társasággal, hogy vámot kell fizetniük, de a csoport tagjai jobb ötletnek találták, hogy a vámtisztnek fizetnek inkább.

A hatályos törvények szerint 293. § (1) „Aki hivatali személyt a működésével kapcsolatban neki vagy rá tekintettel másnak adott vagy ígért jogtalan előnnyel befolyásolni törekszik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.” (2) Egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő a vesztegető, ha a jogtalan előnyt azért adja vagy ígéri, hogy a hivatalos személy a hivatali kötelességét megszegje, a hatáskörét túllépje, vagy a hivatali helyzetével egyébként visszaéljen.”

Attiláék ellen abban a pillanatban feljelentés született, amit vizsgálat követett, jelenleg pedig bíróság előtt van az ügy.

Úgy tudjuk, hogy a társaságot nem véletlenül szúrták ki a vámosok, egy régi barátjuk „dobta fel őket”, aki régen maga is vámtiszt volt. Vagyis a vámosok már várhatták a nagy táskákkal landoló csoportot.

Kerestük az ügyben Kökény Attilát, aki az ügyvédjéhez, dr. Bölcskei Zsolthoz irányított minket:

– Valóban több év óta folyik egy ilyen ügy, melyben ügyfelem is vádlott – mondja lapunknak a jogász. – Ő azonban addig nem kíván érdemben megszólalni, amíg jogerősen le nem zárulnak a tárgyalások. Esélyeket nem szeretnék latolgatni – válaszol az ügyvéd a felvetésünkre, majd így folytatja: – Jelen ügyben az a feladatom, hogy a felmentésért tárgyaljak, tekintettel arra, hogy a védencem tagadja a vádakat. Bizakodunk, egy minden tekintetben korrekt eljárás folyik egyébként – zárta szavait a jogász.

 

Forrás: borsonline.hu

Hirdetés


%d blogger ezt szereti: